Menü Bezárás

Hogyan működik a “Bevásárlólistám” applikáció?

Bevásárlólistám.hu

Funkciók és lehetőségek értelmezése, rövid bemutatása.


1. Menü

Kódolt lista megnyitása ()

A jelszó megadása és a kódolt lista kiválasztása után a ikonra kattintva egy korábban már létrehozott listát tudsz megnyitni és teljeskörűen kezelni.

Lista automatikus mentése erre az eszközre (  )

Erre a gombra kattintva beállíthatod, hogy a mentett lista minden módosítás után frissüljön azon az eszközön amelyiken épp használod. Ha zöld, akkor aktív a funkció, ha fehér akkor nem.

Segítség ()

A gombra kattintva megtekinthető az applikáció funkcióinak rövid magyarázata és az alapvető tudnivalók is.

2. Szerkesztő felület

Új termék hozzáadása a listához

A legfontosabb a termék nevének megadása. Ez az egyedüli kötelező mező, a többi opcionális. A mértékegység mezőn kívül mindegyik kézzel kitölthető. Ezeknél a mezőknél a jobb oldalon látható egy számláló, amely a beírt karakterek számát mutatja. Mindegyik esetben van felső limit, amelynek az átlépése nem megengedett. Az üresen hagyott mezőknél az alapértékek kerülnek rögzítésre, ezért érdemes mindent kitölteni.

Meglévő termék módosítása

Minden termék módosítható. A módosításhoz az almenüben () található szerkesztés () ikonra kattintva van lehetőséged.

3. Termék állapotának módosítása

Az alapállapoton túl az almenüben () megadhatod, hogy egy termék már a kosárban van (), illetve hogy esetleg nem volt (). A termék állapota módosítható marad függetlenül attól, hogy volt-e már az alaptól eltérő állapota.

4. Termék eltávolítása a listáról

A termékek eltávolítása az almenüben () található törlés gombra () kattintva lehetséges, persze csak miután megerősítetted szándékod. A törlés nem visszavonható!

5. Sorrend módosítása

A termékeket a szokásos “drag and drop” módon rendezheted is.

6. Lista műveletek

Mentés PDF-ként: a ikonra kattintva az applikáció generál egy PDF file-t, aminek a letöltése automatikusan megtörténik.

Mentés kódolva: a ikonra kattintva elmentheted kódolt file-ként is, amit el tudsz küldeni másoknak, akik a webes applikáció használatával kezelni tudják a listát.

Mentés QR kódként: a ikonra kattintva letöltheted QR kódként is a listát. A QR kód csak szöveget tartalmaz. Ha azt szeretnéd, hogy később szerkeszthető legyen a lista, akkor érdemes az automatikus mentést használni (  ), vagy kódolt file-ként letölteni ().

Lista alaphelyzetbe állítása: a ikonra kattintva a listát alaphelyzetbe állíthatod. Ez a funkció a böngészőben tárolt, szerkeszthető listát törli. Vigyázz, mert a törlés nem visszavonható!